Opel Astra A14NET 1.4T z LPG Gaśnie podczas jazdy, kręci, ale nie odpala

Wszystko, co dotyczy Opla Astra - diagnostyka, silnik benzynowy, silnik diesel, lpg, oleje, skrzynia biegów, klimatyzacja, ogrzewanie, karoseria, wnętrze, elektryka, nadwozie, zawieszenie, amortyzatory, klocki, tarcze hamulcowe, koła, felgi, opony i pozostałe tematy.
legendpl
Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 18 cze 23, 16:44
Województwo: śląskie
Imię: Gabriel
Model: Astra
Silnik: A14NET

Post autor: legendpl »

Witam. Mam problem z 1.4T 140 km z LPG-a mianowicie jakieś 4-5 tygodni temu, jak wracałem z pracy samochód zgasł i miałem problem z odpaleniem go jakieś 15-20 minut i tak kilka dni z rzędu, sprawdziłem jak sprawa z katalizatorem i okazało się, że nie nadaje się on już do użytkowania, więc go usunąłem, po czym samochód odpalił, lecz, bo zgaszeniu. Samochód w ogóle nie odpalał. Po zaholowaniu go do elektryka, który szukał problemu wykręcił wszystkie świece, aby sprawdzić iskrę, po czym samochód odpalił i jeździłem, nim ok. 400 km. Po czym problem powrócił samochód zgasł i odpalił za pierwszym razem i bez problemu dojechałem 40 km. Na drugi dzień, wracając z pracy samochód zgasł i nie chciał odpalić wiec spróbowałem wypiąć wtyczkę z cewek i podłączyłem na nowo i samochód normalnie odpalił. Z czym może to być problem? Świece wymienione ok. 6000 km temu, cewki zapłonowe są nowe ok. 1000 km, czujnik położenia wału również nowy. Jedyny błąd, jaki wyskakuje to z drugiej sondy za katalizatorem o sprawności układu katalitycznego.
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Wróć do „Opel Astra Forum”